Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson prisades med riddartitel

Hoppets stjärnas verksamhetschef Lennart Eriksson prisades med Rumäniens högsta civila utmärkelse - Rumäniens stjärna.
– Det är unikt, jag känner mig ärad och glad.

George W Bush, kung Carl IXV Gustaf och Göran Persson. Nu kan även Hoppets stjärnas verksamhetschef, Lennart Eriksson ställa sig i den välbekanta skaran som tagit emot Rumäniens Stjärna.

Pappan Erik Gunnar Eriksson som grundade Hoppets Stjärna tog emot priset för tolv år sedan.

– Vi är de enda som erhållit samma utmärkelse som far och son, säger Lennart Eriksson.

Cermonin ägde rum på den rumänska ambassaden, där presidentens högra hand delade ut priset till organisationen för dess arbete bland barn med funktionsnedsättning. Presidenten Traian Basescu bestämde vem som skulle få utmärkelsen, en riddartitel av högsta graden.

"Hoppets Stjärna var bland de första organisationerna som kom till Rumänien efter diktatorns fall. Inriktningen på arbetet blev att samarbeta med föräldrar och myndigheter för att barn med funktionsnedsättningar inte längre skulle vara inlåsta på institutioner och barnhem, utan i stället integreras i samhälle och skolor. Arbetet har varit framgångsrikt och föräldrar har fått inspiration och hjälp till att uppskatta och älska sina barn även om de har funktionsnedsättning".

– Vårt arbete har inneburit en fullständig revolution, det är natt och dag mot för när vi kom hit på 90-talet.