Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erika i Österåsen hjälper människor att hitta balans i livet: ”Målet är att lära sig att leva på ett smartare sätt”

I takt med att livsstilsrelaterade sjukdomar blir allt vanligare ökar behovet av behandlingar som leder till långsiktig förändring. På Österåsen utanför Sollefteå hjälps deltagarna att ta det första steget på vägen mot ett friskare liv.

– Hos oss kan man fylla sin kropp med bra energi via en väl sammansatt kost, fysisk aktivitet och återhämtning. Det är viktigt att se till hela människan för att hitta balansen i livet, och det är ett tankesätt som genomsyrar allt vi gör.

Erika Nilsson är en av tre fysioterapeuter på Livsstilsmedicin Österåsen väster om Sollefteå. Här finns också en läkare, fyra sjuksköterskor, en friskvårdskonsulent och ett team av personal som på olika sätt jobbar med att förändra och förbättra människors levnadsvanor.

Vi välkomnar alla som vill förändra sitt liv och ta tag i sin hälsa.

– Verksamheten drivs av Region Västernorrland och arbetar evidensbaserat med både förebyggande insatser och åtgärder för befintliga hälsoproblem, säger Erika. Vi erbjuder behandlingar och kurser inom bland annat stresshantering, tobaksavvänjning, vikthantering, smärthantering, diabetes och mindfulness, och man kan välja att stanna alltifrån en dag till flera veckor.

Vill du veta mer om Behandlingsprogrammen på Livstilsmedicin Österåsen? Läs mer här.

En del av Österåsens deltagare kommer på remiss medan andra väljer att själva boka in sig för en kortare eller längre vistelse. Med ett kombinerat fokus på kost, motion och mental träning ges gästerna de verktyg som behövs för en sundare livsstil.

– Vi jobbar bland annat med KBT som grund så att det deltagarna lär sig ska vara väl förankrat i de själva. Måltiderna som serveras består av hälsosam, vegetarisk mat med tillägg av fisk och det finns möjlighet att delta i olika typer av motionspass som vattengymnastik, spinning och yoga. Målet är att lära sig att leva på ett smartare sätt, vilket inte måste innebära att man ska äta mindre och röra sig mer utan att man helt enkelt äter och rör sig mer genomtänkt.

Utöver behandlingsprogram och kurser erbjuds även hälsoweekends, temaveckor och konferensmöjligheter, berättar Erika Nilsson.

– Österåsen välkomnar alla som på något sätt vill förändra sitt liv och ta tag i sin hälsa. Kanske vill man upptäcka Qigong eller lära sig att laga nyttigare mat på någon av våra uppskattade weekends, eller så kommer man hit med sitt företag på konferens i en behaglig och inspirerande miljö.

Det är viktigt att se till hela människan för att hitta balansen i livet

Platsens historiska anor och intagande omgivningar gör sitt till för att skapa en rogivande stämning, menar Erika Nilsson.

– Anläggningen stod färdig redan 1901, och redan då utformades den med välbefinnande i åtanke. Området är valt särskilt för sin slående utsikt över Ångermanälven och sina många fina promenadslingor i vacker natur. Det finns helt enkelt ett lugn här uppe – människor mår bra bara av att komma hit.

Hälsoweekends på Österåsen 2020:

• Skrivarweekend (3-5 april)

• Hälsosam matlagning (3-5 april)

• Träningsweekend (24-26 april)

• Natur & hälsa (15-17 maj)

• Yoga & Qigong (12-14 juni)

Vill du unna dig själv en weekend i Hälsans tecken, boka din plats redan nu på Livstilsmedicin Österåsen

Temaveckor på Österåsen 2020:

• Att bli och förbli tobaksfri (Vecka 12, 17, 27)

• Att gå ner i vikt med bra kosthållning (Vecka 12, 17, 27)

* Att hantera stress i vardagen (Vecka 12, 17, 27)

Vill du veta mer, och kanske boka en plats redan nu? Klicka här för mer information.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Livstilsmedicin Österåsen och ej en artikel av nyhetsredaktionen.