Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Skoglund väckt ur koman: "Visat prov på många positiva tecken"

Efter ett träningspass hemma i Nyköping kände sig den svenske boxaren Erik Skoglund illamående, varpå han fördes till sjukhus för operation och har de två senaste veckorna legat nedsövd. Fram tills nu.
– Han har visat prov på många positiva tecken, andas på egen hand med respirator och svarar på tilltal, skriver hans stall Sauerland i ett pressmeddelande.

Läs mer här: Boxningsstjärnan Erik Skoglund drabbad av hjärnblödning – försatt i koma

Den 26-årige boxaren från Vårdinge, Södertälje kommun, är en av Sveriges främsta proffsboxare. Efter ett träningspass hemma i Nyköping för snart två veckor sedan, kände han sig illamående och fick föras till sjukhus med ambulans.

Där framkom det att han drabbats av hjärnblödning och tvingades till operation, varpå han lades i medicinsk koma efter att ha flyttats från sjukhuset i Nyköping till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Nu har Erik väckts igen - och han uppvisar positiva tecken.

– Han har visat prov på många positiva tecken. Han andas på egen hand, med hjälp av en respirator, och svarar på tilltal. Han är kvar på intensivavdelningen, men den mest kritiska och livshotande delen av hans återhämtning är över, skriver hans stall Sauerland i ett pressmeddelande.

– Under de närmaste dagarna kommer Erik att genomgå en serie undersökningar som kommer att avslöja vilken påverkan hans skador kommer att ha på hans framtid, fortsätter stallet.

LÄS OCKSÅ

Efter hjärnblödningen – då ska Erik Skoglund väckas ur koman: "Fortfarande allvarligt"

Boxningsstjärnan Erik Skoglund drabbad av hjärnblödning – försatt i koma

Efter Skoglunds hjärnblödning – Paolo Roberto slår fast: "Karriären är över"

► (+) Otto Wallin skärrad efter kompisen Skoglunds hjärnskada: "Hade kunnat vara jag"

The Mauler efter vännens hjärnblödning: "Man blir skrämd – så jävla tragiskt"