Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik ska locka röster med favoritlåt

Annons

Ingen "Idol"-deltagare har fått juryns ögon att tåras lika ofta som Erik Rapp. Den skönsjungande 17-åringen tar dock smickret med ro.

De är trots allt bara tre personer i en stor musikbransch, säger han inför fredagens veckofinal.

Från skolans Melodifestival-tävling till Lilla Melodifestivalen till "Idol". Erik Rapp, 17 år, är van vid musiktävlingar. Den här gången är han en av favoriterna till att vinna - åtminstone enligt "Idol"-juryn som har öst superlativ över talangen.

Jag försöker att inte tänka så mycket på berömmet, för då finns risken att jag inte anstränger mig tillräckligt mycket, säger han.

Tänkte tacka nej

Erik Rapp sitter i foajén till hotellet där han bor tillsammans med de andra deltagarna. För ett halvår sedan kunde han inte tänka sig att han skulle vara där. När TV 4 ringde och frågade om han ville ställa upp i tävlingen var han minst sagt skeptisk.

Först tänkte jag tacka nej, för "Idol" har lite dåligt rykte i musikerkretsar och jag går på ett musikgymnasium i Stockholm. De flesta där tycker att man ska slå igenom på någon underground-scen eller via forum på nätet där någon magisk producent ska hitta en, säger han.

Till sist bestämde sig ändå Erik Rapp för att tacka ja, men han ställde ett tyst krav på sig själv: Att bara arbeta med musik som han verkligen gillar.

Lilla Melodifestivalen passade mig inte riktigt, så den här gången ville jag göra min grej från första början.

"Jag är jättenervös"

Att "göra sin grej" är en av Erik Rapps starka sidor och en av anledningarna bakom juryns hyllningar. På fredag kan tv-tittarna se fram emot ett uppträdande som är ännu mer Erik Rapp-igt än tidigare.

Jag ska sjunga en av mina favoritlåtar, "Wicked games" av The Weeknd. Det är den låten av alla hittills som är mest jag.

TT: Hur känns det inför fredagen?

Jag är jättenervös! Även om jag försöker att inte tänka på det så finns det en oro över att åka ut. Och jag vill verkligen visa att jag har mer i mig.

Mer läsning

Annons