Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Lövgren blir landstingsstyrelsens nya ordförande

Nu är det klart: Erik Lövgren (S) blir nytt landstingsråd, trots kritik och anklagelser om att ha ljugit.

Under en presskonferens på torsdagsmorgonen presenterade landstingsstyrelsen sin nya ordförande, Erik Lövgren från Ånge, som har varit tillförordnat ordförande sedan en tid.

På pressträffen duckade Erik Lövgren för frågan om det kan bli aktuellt med stora nedskärningar på Sollefteå sjukhus.

– Det kommer bli besparingar på alla sjukhus och vi har ett beslut om att vi ska ha kvar tre akutsjukhus i länet, säger Erik Lövgren enligt SVT Nyheter Västernorrland.

Enligt honom kommer svaren på hur landstinget ska lösa den ekonomiska krisen i februari, då den breddade utrednigen ska vara klar.

Linnea Stenklyft (S) från Junsele blir vice ordförande i landstingsstyrelsen.

– Om den breddade utredningen visar att det bästa är det förslag som tidigare presenterades men som nu skrotats, så kommer vi att besluta så att det förslaget stöds, om det är det bästa för medborgarna, säger Linnea Stenklyft till SVT Nyheter Västernorrland.

Erik Lövgren tackade partiet och sa att det kommer att bli jobbigt och roligt. Stenklyft sa att det har varit en bra process och att det kommer att bli bra.

Läs också: Tomas Izaias Englund: "Löfgren kommer väcka ont blod hos S"

Det har stormat mycket kring landstingsstyrelsen den senaste tiden. Det började med att Elisabet Strömqvist fick avgå under förtroenderådets sammanträde i Kramfors.

Erik Lövgren blev tillförordnad ordförande, men hamnade snabbt i blåsväder när det visade sig att han ljugit om omständigheterna kring förre landstingsdirektören Anders L Johanssons avgång.

För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.