Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Lövgren: Ansvaret för vår personal blir inte mindre för att vi byter namn till region

Replik på "Miljonerna för namnbytet borde gå till patienter eller personal i stället", 29 juni.

Hej Annica. Du skriver i din insändare bland annat att sex miljoner kronor hellre ska gå till satsningar för till exempel personal i stället för till namnbyte. 

Namnbytet hänger samman med att landstinget tog över ansvaret för den regionala utvecklingen från länsstyrelsen. I och med att vi formellt blev region 2017 fick vi som landsting en viktig och mer tydlig roll för regional utveckling med ansvar för bland annat regional kulturverksamhet, kollektivtrafik, folkbildning, främjande av näringslivsfrågor, miljö och hållbarhet samt internationella samarbete. Det ansvaret löper parallellt med ansvaret för sjukvården och är ett åtagande som vi fått av staten och som vi tar på allvar. 

För Plus-kunder: Landstinget byter namn – beslutade om att bli region: "Det är viktigt för tydlighetens skull"

Utifrån det är det nu viktigt med ett gemensamt varumärke och en gemensam identitet. Detta var alla partier överens om vid senaste landstingsfullmäktige 21-22 juni.

Namnbytet ska ske i projektform och kostnaderna fördelas över tre år och det är viktigt att där så kan ske, så ska namnbytet fasas ut och inte ske "över en natt".

Lika viktigt med ansvaret för vår region är ansvaret för vår personal – ett ansvar som inte på något sätt blir mindre för att vi nu byter namn till region. 

Med vänlig hälsning

Erik Lövgren

Regionråd

Läs även: Kan man dra ner kostnad på landstingets administration?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel