Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Hultin lämnar centern

Härnösandspolitikern Erik Hultin lämnar centerpartiet. Ny politisk adress blir Piratpartiet.

– Jag har länge brottats med mitt eget samvete. Nu har jag nått vägs ände, skriver han i ett pressmeddelande.

Han har varit gruppledare för centerpartiet och ordinarie ledamot i kommunfullmäktige. Hultin var den som grundade centeruppropet i samband med att FRA-lagarna antogs i Riksdagen.

– Inget parti har i sitt partiprogram en enda rad om att de vill övervaka medborgarna. Ändå landar kompromisser i utökad övervakning. När det gäller kompromisser så har Centerpartiet tagit på sig ledartröjan, säger han,

Den nya politiska hemvisten blir Piratpartiet där han är nominerad för riksdagslistan. Hultin vill också ställa upp i kommunvalet.

– I Piratpartiet tillåts jag ha en åsikt i frågor som inte berörs av det nuvarande partiprogrammet, så länge jag är tydlig med att den åsikten är min, skriver Erik Hultin.

Det är ingen konflikt med centern lokalt som ligger bakom beslutet.

– Hans kritik gäller den nationella politiken och tills vidare sitter han kvar i kommunfullmäktige. I nuläget har vi inte hunnit diskutera en ersättare för honom som gruppledare i kommunfullmäktige, säger Jonny Lundin ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i centerns partidistrikt.