Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erbjuds ny arbetsplats efter dålig arbetsmiljö

De anställda på Ytterlännäsgården som fått hälsoproblem till följd av dålig luft erbjuds omplacering till annan arbetsplats. Att bygga om trånga rum och toaletter är däremot inte aktuellt.

Allehanda Media berättade den 28 januari att skyddsombuden i den gamla delen av Ytterlännäsgården krävde åtgärder för att komma till rätta med de arbetsmiljöproblem som finns på arbetsplatsen.

Problem med dålig luft har gjort att anställda fått utslag och irriterande ögon. Ett annat problem som man pekade på är trånga rum och toaletter vilket leder till att risken för att vrid- och belastningsskador ökar. Senast 31 januari ville skyddsombuden och Kommunal ha besked om vilka åtgärder som planeras för att avhjälpa problemen.

I tisdags träffades skyddsombuden och Inga-Lena Arkeflod, som är områdeschef för särskilt boende i Kramfors kommun.

- Vad gäller de trånga rummen och toaletterna har vi svarat att det inte blir några åtgärder med ombyggnad med tanke på att Ytterlännäsgården ska avvecklas, säger Inga-Lena Arkeflod.

Problemen med dålig luft i lokalerna är kända sedan tidigare

- Den gången konstaterade Ådalshälsan att problemen inte gick att koppla till den dåliga luften. Den personal som mådde dåligt erbjöds omplacering men avböjde.

Även denna gång erbjuds de som känner av problemen att låta Ådalshälsan undersöka dem.

Hon har förståelse för att personalen klagar över bristerna i arbetsmiljön och hoppas så snart som möjligt kunna ge besked om datum för Ytterlännäsgårdens stängning. Ett besked som kommer så snart det kommunala bostadsbolaget tagit beslutet om att bygga om Solsidans servicehus i Bollstabruk.STEN ENGBLOM
070-320 49 70