Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eon köper Kramfors Energiverk

För nio miljoner kronor köper Eon lika många procent av aktierna i AB Kramfors Energiverk. I det avtal som tecknats har dessutom Eon en option att 2012 eller 2013 köpa resterande aktier för 91 miljoner kronor.

– Vi ser att det kommer att ställas nya krav på elnätsföretagen inom en snar framtid, inte minst genom utbyggnaden av vindkraft. Då är det bra att ha ett närmare samarbete med en stor aktör som ligger i framkant av teknikutvecklingen, säger Per-Olov Näsström, styrelseordförande i Kramfors Energiverk.

Enligt Näsström ser personal, fackliga organisationer och övriga berörda positivt på uppgörelsen och avtalet som formellt ska godkännas av Kramfors kommunfullmäktige den 30 mars. Även kommunstyrelsens ordförande Jan Johansson (S) är nöjd.

– Kommunstyrelsen var enig och jag är övertygad om att det här en bra och långsiktig affär för Kramfors kommun och energiverkets kunder.

Enligt avtalet har Eon option på att köpa resterande 91 procent, antingen 2012 eller 2013. Kommunen, eller energiverkets ägare Kommunhus AB, får också en optionspremie på 5 eller 6,5 miljoner kronor beroende på vilket år ett troligt övertagande sker. Denna premie delas upp och betalas ut år för år fram till 2012 eller 2013.