Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eon köper Kramfors Energiverk

/
  • Ett bra avtal för både Kramfors kommun och Eon, tycker Per-Olov Näsström, Jan Johansson och Bengt Andersson.

För nio miljoner kronor köper Eon lika många procent av aktierna i AB Kramfors Energiverk. I det avtal som tecknats har dessutom Eon en option att 2012 eller 2013 köpa resterande aktier för 91 miljoner kronor.

Annons

– Vi ser att det kommer att ställas nya krav på elnätsföretagen inom en snar framtid, inte minst genom utbyggnaden av vindkraft. Då är det bra att ha ett närmare samarbete med en stor aktör som ligger i framkant av teknikutvecklingen, säger Per-Olov Näsström, styrelseordförande i Kramfors Energiverk.

Enligt Näsström ser personal, fackliga organisationer och övriga berörda positivt på uppgörelsen och avtalet som formellt ska godkännas av Kramfors kommunfullmäktige den 30 mars. Även kommunstyrelsens ordförande Jan Johansson (S) är nöjd.

– Kommunstyrelsen var enig och jag är övertygad om att det här en bra och långsiktig affär för Kramfors kommun och energiverkets kunder.

Enligt avtalet har Eon option på att köpa resterande 91 procent, antingen 2012 eller 2013. Kommunen, eller energiverkets ägare Kommunhus AB, får också en optionspremie på 5 eller 6,5 miljoner kronor beroende på vilket år ett troligt övertagande sker. Denna premie delas upp och betalas ut år för år fram till 2012 eller 2013.

Annons