Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eon höjer beredskapen inför stormen Cora: "110 personer redo att rycka ut "

Artikel 5 av 7
Stormen Cora
Visa alla artiklar

Eon rustar sig inför kommande stormen Cora. I ett pressmeddelande uppger företaget att 110 personer kommer att stå redo under dagen vid eventuella elnätsproblem.

Annons

Läs också: Stormen drar in från väster – tåg ställs in och räddningstjänsterna samarbetar: "Allvarligt läge"

Nu meddelar Eon att man har tagit in ökad beredskap ifall det uppstår skador på elnätet.

– Stormen innebär att det kommer att bli mycket besvärligt på vägarna, vilket sannolikt kommer att försinka reparationsarbetet av elnätet om det uppstår skador. Vi har därför kraftigt ökat beredskapen och just nu ligger drygt 110 personer redo för att rycka ut om det blir skador på elnätet, säger Johan Aspegren, kommunikationschef på E.ON Energidistribution i ett pressmeddelande.

SMHI har utfärdat en klass 2 varning då stormen Cora når Sverige och Västernorrland under söndagseftermiddagen. Vindarna förväntas ligga på 20-28 m/s.

– Varningsklassen gör att skador på byggnader kan uppstå, med risk för kringflygande föremål. Även träd kan fällas och varningen gör att det kan finnas risk för strömavbrott, säger meteorologen Erik Rindeskär.

Mer om stormen Cora:

Klass 2-varning utfärdad – följ vår liverapport om stormen Coras framfart

Inför stormen Cora – Trafikverket varnar bilister: "Stanna hemma"

För Plus-kunder: Strömavbrott kan snabbt kyla ditt hus – enkla tips för att behålla värmen

För Plus-kunder: Så mycket ska du få i ersättning när strömmen går – avbrott i ett dygn är olagligt