Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensamseglare saknas sedan nyår

Annons

En seglare som dagen före nyår lade ut från Malmö är sedan nyårsdagen anmäld saknad. I dag spanar kustbevakningen med flygplan efter mannen.

Insatsen kommer att pågå hela dagen.

Det är ett gigantiskt stort område i det avseendet att hitta en båt, säger Tobias Nycander på Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg.

Mannen gav sig ut och seglade ensam och han skulle ha varit uppe vid Käringön eller Måseskär på Västkusten redan vid nyårsafton. På nyårsdagen anmälde anhöriga att han inte dykt upp, säger Jonas Sundin, räddningsledare vid Sjöfartsverket.

Under nyårsaftonen sågs mannen utanför Göteborg, på väg mot Danmark, men har sedan dess inte hörts av.

Vi har kontakt med både Danmark och Norge. Strömmar och vind gör att han borde ha hamnat vid norska sydkusten om han drivit, och Norge har gått ut med en efterlysning i medier. Vi har informerat handelssjöfarten i området att hålla utkik och i morgon ska kustbevakningens flygplan flyga över och spana över i stort sett hela Skagerack, säger Jonas Sundin.

Det inget som tyder på att mannen håller sig undan frivilligt, enligt Tobias Nycander.

Inga nödsignaler har sänts ut från segelbåten, som är en tolv och en halv meter lång Guyline 125.

I området blåser runt tio meter per sekund. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för vindar i kulingstyrka i Skagerack och Kattegatt i dag.

Mer läsning

Annons