Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkla dancehitar med självsäkerhet

Hon har legat på både Billboardlistan och Englandslistan och kan räknas som en av våra största musikexporter. Men här hemma i Sverige har hon varit relativt okänd. Fram till och med nu i alla fall.

Annons

Det var nämligen när Petra ”September” Marklund förra året deltog i TV 4-programmet ”Så mycket bättre” som hon blev känd för den stora massan.

Därför är det med viss förväntan som jag lyssnar på hennes fjärde album. Inte för att jag egentligen tror att det kommer vara något särskilt originellt eller annorlunda, utan snarare därför att jag i tv-programmet fick en rätt positiv bild av Sveriges egen eurodiscodrottning.

Albumet ”Love CPR” fortsätter på den inslagna vägen från tidigare album. Det är okomplicerade dancehitar med stor självsäkerhet. Petra Marklund sjunger väldigt bra och hennes smått hesa röst skänker låtarna en extra dimension. Och det är nog hennes röst som gör ”Love CPR” till något mer än ett ”vanligt” dancealbum. Hon lägger ner tid på sången och utmanar sig själv musikaliskt.

Det är väl knappast något som kommer att landa på min årsbästa-lista, men jag har stor respekt för Petra Marklunds musikaliska kompromisslöshet.

Bästa spår: Mikrofonkåt, Ricochet

Artist: September

Album: Love CPR

Bolag: Catchy Tunes/Sony

Release: 16 februari

Betyg: 3/5

MARCUS MELINDER