Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel grupp för PSG

Annons

Semifinalspel är det närmaste han har kommit.

I år är Zlatan Ibrahimovic återigen på jakt efter det han helst av allt vill vinna: Champions League.

Torsdagens grupplottning placerade svenskens Paris Saint-Germain i grupp C med Benfica, Olympiakos och Anderlecht.

Elva säsonger på raken har Zlatan Ibrahimovic spelat Champions League-fotboll. Anfallaren har gjort det med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Paris SG.

Men Ibrahimovic har aldrig varit nära att vinna.

Närmast var han säsongen 2009-2010.

Den enda säsongen i La Liga-klubben Barcelona resulterade i flera tunga titlar - men i Champions League tog äventyret slut i semifinalen mot hans tidigare klubb Inter i ett dubbelmöte som slutade 2-3.

Enkel grupp för PSG

I år inleder han jakten på den åtråvärda trofén för tolfte gången.

Och målsättningen är densamma: att vinna Champions League.

Någon enkel resa att gå hela vägen blir det inte.

Men torsdagens grupplottning i schweiziska Nyon placerade svenskens Paris SG i en av turneringens, i alla fall på pappret, enklaste grupper med motståndare som Benfica, Olympiakos och Anderlecht i grupp C.

Jag är rätt nöjd med lottningen, men det kommer inte att bli enkelt för det, sade PSG:s ordförande Nasser Al-Khelaifi enligt ESPN. Vi måste försöka att vinna varje match och så får vi se var vi landar. Först av allt måste vi fokusera på att ta oss vidare från gruppen.

Tufft för FC Köpenhamn

För trion Johan Wiland, Olof Mellberg och Pierre Bengtsson i FC Köpenhamn blir det värre. De hamnade i en av Champions Leagues allra tuffaste grupper tillsammans med Real Madrid, Juventus och Galatasaray.

Den var inte den grupp som vi hade hoppats på, sade mittfältaren Nicolai Jörgensen till klubbens webbplats. Sportsligt blir det så klart en stor upplevelse, men det kommer att bli svårt. Det är tre lag av hög klass vi ställs mot.

Gruppspelet inleds den 17-18 september. Finalen i Lissabon avgörs lördagen den 24 maj.

Mer läsning

Annons