Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engström visade vägen för FV

Friska Viljor var pressat efter två raka förluster, men tog sig samman som ett lag genom besegra Alnö med 1–0 (0–0).

– Vi gör säsongens bästa match och utan en hundraprocentig insats av grabbarna hade vi inte klarat det här, sammanfattar tränaren i Friska Viljor, Josip Pavic, matchen.

Alnö spelade väldigt defensivt och planen var både blöt, tungsprungen och ojämn.

– Vi hade mycket mot oss och man kunde knappt tro att det var ett lag som hade sex raka förlustmatcher som vi mötte.

Friska Viljor ställdes mot en vägg av motståndare och gästerna fick vänta till den 72:a minuten innan laget fick hål på motståndarnollan.

– Rasmus Engström kom runt på kanten och satte dit bollen vid målvaktens första stolpe.

Trots det relativt sena ledningsmålet fortsatte Friska Viljor sin forcering för att göra ytterligare ett mål.

– Vi hade totalt 17 avslut och hade två ytterligare mål i nät som dömdes bort, det ena för offside och det andra eftersom domaren hade blåst redan.

Tränare Pavic var nöjd med hela laget den här gången.

– Vi hade mycket mot oss, men grabbarna tar sig samman på ett bra sätt och det känns bra eftersom vi ska spela ett derbymöte mot Gottne på torsdag. Den här insatsen ska vi ta med oss dit.

FV-tränaren var nöjd att förlusttrenden vändes.

– Det har inte varit någon katastrof som en del tyckt. Fast vi har många unga spelare och de kanske bli påverkade av resultaten. Nu visade vi dock bra tåga inför fortsättningen och det lovar verkligen gott.