Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energiknippe ska lyfta Sollefteå

/
  • Tomas Falkensson, den nye näringslivschefen i Sollefteå, hade rätt kvalifikationer för jobbet. Efter att ha grillats under rekryteringsprocessen, som pågått sedan i höstas, är han nu på plats.

I Sollefteå storsatsas det på näringslivet. Och nu är Sollefteåsonen Tomas Falkensson tillbaka efter 27 år.

- Känns underbart att komma hit, säger han efter sex timmar på jobbet.

Annons

Närmast kommer Tomas Falkensson från Stugun, där han var platschef på Fujitsu. Han är en företagare i grunden, som har drivit såväl restauranger som hotell. En anda han fått från sin pappa, som efter arbetet som militär i Sollefteå blev handlare i Gäddede Jämtland.

- Det är lika viktigt att ta hand om de företag som redan finns, som att ta in nya, säger Sollefteå kommuns nya näringslivschef.

Falkensson är alltså entreprenör sedan barnsben och dessa erfarenheter kommer han att ta med sig till kommunen.

- Det jag tar med mig från Jämtland är turistnäringen. Är man uppvuxen i Gäddede så vet man, med norskarnas köpkraft, hur viktigt det är med turismen. Med vilja och det sprudlande energiknippet jag är så tror jag att vi kan nå långt. Jag ser de guldklimpar som finns här, med andra ögon.

För Tomas Falkensson handlar det nya arbetet om att omsätta företagens drivkraft i rätt riktning. Eftersom han varit chef i många år, innebär den rollen inga problem. Att däremot gå från näringslivet till att jobba i en kommun, menar han är svårare.

- Kommunen har sitt sätt att arbeta och det är det jag har att sätta mig in i. Vad vill företagarna? Vad ska vi göra för att stötta dem?

Annons