Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Energibolag sponsrar tekniksatsning för barn


Övik Energi startar nu ett samarbetar med Komtek, som arbetar med att få barn och unga i Örnsköldsvik att bli mer intresserade av natur och teknik.

Komtek arbetar med att få fler unga pojkar och flickor i Örnsköldsvik att tycka att teknik och naturvetenskap är roligt, och i förlängningen vilja bli ingenjörer och uppfinnare. Det är detta som Övik Energi vill stödja.

– Vårt mål är både att stimulera teknikintresset hos barn och unga i kommunen, men även att öka kompetensen i ämnet. Detta för att de ska kunna göra medvetna val dels för sin egen framtid när det gäller val av yrke, men även för att kunna göra kloka val utifrån det samhälle som vi lever i. Därför väldigt roligt att Övik Energi går in som en partner i vår verksamhet, säger Komteks verksamhetschef Ulrika Westin i ett pressmeddelande.

■■ För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.