Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vecka för framtiden i Västernorrland

En vecka med fokus på framtiden - där miljön, klimatet och en hållbar utveckling står i centrum pågår just nu i hela Västernorrland.

Framtidsveckan är ett nationellt projekt där lokala aktörer får ordna egna arrangemang med temat hållbar utveckling. Under veckan har Härnösandsborna kunnat låna en miljöpartist för samtal och samla kraft och ork på Vårsta diakoni.

– Vi vill visa på goda exempel, men det finns ett allvar bakom också, säger Ingela Dahlin, Framtidveckans projektledare.

På torsdagen samlades några av Härnösands företagare för att inspireras till att bli mer hållbara. Hållbara företag är sådana som arbetar för en hållbar miljö och ett socialt ansvarstagande. Annalena Sjölund, vd för Miljökompassen AB som ordnade träffen, har uppskattat 48 av 1300 Härnösandföretag till hållbara. Nu är målet att alla stadens företag ska bli det och därefter är planerna ännu mer storslagna.

– Härnösandsmodellen ska ut i världen och sen ska folk vallfärda och vilja ta efter, säger hon.