Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En värdefull måltjuv

Moa Eriksson har tagit vid där hon slutade 2013 – med att göra mål.
Och när hon nätar vinner oftast Själevad.
– Jag får fortsätta med det, helt enkelt, säger Eriksson med ett skratt.

Ta en titt på statistiken som ligger intill artikeln. Siffrorna gäller för seriematcherna 2013 och 2014, och är talande för hur mycket Moa Eriksson betyder för hennes Själevad i division 1.

När Eriksson gör mål tar Själevad 2,53 poäng i snitt per match – när hon inte nätar blir det oftast förlust.

Att det har blivit två segrar för Själevad i inledningen av den här säsongen är därför inte så konstigt. Eriksson har ju gjort mål i båda matcherna...

– Jaså, är det så? Vad kul, säger Eriksson glatt när Sporten lägger fram den högst anmärkningsvärda statistiken för henne.

– Det kanske är någon lyckocharm. Jag hoppas det. Jag får fortsätta att göra mål, helt enkelt, så att vi vinner resten av matcherna.

Under fjolåret slog Moa Eriksson igenom med dunder och brak. Hon sköt 18 mål i serien och utsågs efter säsongen till årets damspelare i Ångermanland.

Den här säsongen har fortsatt i samma stil. Eriksson satte avgörande 2–1 i premiären mot Alvik och sköt 1–1 när Själevad vände och vann borta mot Kiruna.

– Det har funkat bra och det är jag så klart jätteglad för. Men att jag gör mål är egentligen bara plus i kanten, det viktigaste är att jag är nöjd med min insats.

Känner du något krav på dig, att du måste göra mål?

– Kommer jag till situationerna så ska bollen så klart sitta. Men om jag går in till en match och känner att jag måste göra mål så brukar det inte gå. Jag fokuserar hellre på att göra en så bra match som möjligt. Blir det mål så blir det mål.

Du lova alltså inte att du nätar i lördagens match hemma mot Notviken?

– (skratt) Jag hoppas att jag gör det. Får jag ett läge så tvekar jag inte. Det är kul att göra mål, det ska jag inte sticka under stol med, säger Moa Eriksson.