Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En Uggla utan sting?

Allsidiga musikern Magnus Uggla har hunnit bli 57 år och mängder med vatten har runnit i älvarna sedan stockholmaren släppte ”Om Bobbo Viking” 1975 och fick genombrottet två år senare med skivan ”Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt”.

Hans satiriskt provocerande och trallvänliga texter har stört och roat folk i decennier, med ”Jag mår illa”-tiden i slutet av 80-talet som given höjdpunkt.

När kändispennalisten nu är tillbaka med nya albumet "Innan filmen tagit slut..." är Uggla däremot inte speciellt retsam längre, utan levererar mestadels texter om familjelivets vardagsproblematik, men även såklart en del spörsmål om fest, sprit och sex.

Tyvärr verkar Uggla ha tappat stinget en aning, även om mycket i musiken känns igen. Både låtarna och texterna är inte lika vassa som tidigare, kanske inte så konstigt eftersom albumet är hans artonde till antalet. I framför allt Uggla-typiskt rimvänliga ”Leva livet” och i avskalade balladen ”Precis en sån är jag” kommer han däremot upp i bra nivå.

Artist : Magnus Uggla

Album: Innan filmen tagit slut...

Bolag: Uggly Music/EMI

Release: 2 november

Betyg: 2/5

PETER CARLSSON