Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skotte i Härnösand

John Holleran från Glasgow i Skottland studerar kommunikation på Strathclyde universitet i Glasgow. Just nu har han praktik på Härnösands folkhögskola. Allehanda Media passade på att fråga honom om typiska skotska traditoner.

Använder du kilt?


- Jo jag har en kilt. Jag använder den på speciella tillfällen som vid högtider och när det är någon nationell fotbollsmatch med lag från Skottland.


Är det sant att ni är nakna under kilten?


- Ja det är klart. En riktigt skotsk man är alltid helt naken under kilten.


Hur stämmer man en säckpipa?


- Jag kan inte spela säckpipa, men jag känner många som kan. Det är väldigt populärt och spela oftast vid högtider som bröllop och liknande.


Tycker du om haggis?


- Ja, provade faktiskt första gången för tre år sedan. Förut tyckte jag att det inte såg något aptitligt ut, men nu tycker jag det är väldigt gott. Det finns en historia om att haggis kommer från ett djur som kallas Wild Haggis. Om man vill läsa mera om djuret och historien kan man gå in på denna länk: http://www.answers.com/topic/wild-haggis


Irländsk eller skotsk whiskey?


- Whiskey är ju whiskey, men jag gillar Amerikansk whiskey också. I Skottland dricker man väldigt mycket whiskey, och naturligtvis oftast skotsk.


Vad är det bästa med Sverige?


- Människorna. Alla är så bra på engelska vilket underlättar för mig då jag inte kan svenska.


BJÖRN BRÅNFELT