Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rast med Gud

I ett litet rum med vita väggar, några soffor, ett bord och två biblar samlas ett tiotal elever för sång, bön och bibelläsning. De går under namnet Fishermans friends och är Parkskolans kristna skolgrupp.

Annons

Fishermans friends är en grupp kristna elever på Parkskolan som samlas för bön och sång två gånger i veckan. En kristen skolgrupp har funnits i flera år, men just Fishermans friends kom till för fyra år sedan.
Jesus var en slags människofiskare och vi är hans vänner. Därför tyckte vi att namnet passade rätt så bra, säger Christer Gulliksson.
Gruppen består framförallt av kristna elever men den är öppen för alla som är nyfikna.
Lunchmötena inleds oftast med bibelläsning och fortsätter sedan med sång och bön. I bland bjuder de in en pastor eller skolkyrkokonsulten.
Vi ska snart sätta upp en postlåda där alla kan ställa sina frågor och lämna böneämnen, säger Maja Söderberg.

POSITIVA REAKTIONER
Gruppen tycker att det är viktigt att berätta om Jesus och sprida Kristendomen vidare. Detta görs bland annat i olika jul- och påskföreställningar i aulan. Senast gjordes en påskföreställning fylld av sång, dans och drama där man berättade om påsken och dess innebörd.
Vi ville berätta att påsken inte bara handlar om ägg och påskkärringar utan att den har en viktigare innebörd än så, säger Maja Söderberg.
Parkskolans rektor samt skolledningen är positiva till gruppens sammankomster och de får även positiva reaktioner från andra elever.
Självklart finns det fördomar och de som skrattar åt oss, men det berör oss inte så mycket, säger Christer Gulliksson.
Gruppen är jätteviktig för oss alla. Vi stöttar varandra och styrks av att samlas i bön. Tillsammans är vi starka, säger Maja Söderberg.


WebTV:

(1,5 Mb)
http://www2.allehanda.se/webtv/inslag/Fishermans_friends.mov
(2,5 Mb)
http://www2.allehanda.se/webtv/inslag/Fishermans_friends_large.mov

[Bild & redigering: Daniel Tiger, Eric Björklund]

OBS! För att se filmen måste du ha Quicktime installerad. Ladda ner Quicktime (http://www.apple.com/quicktime/download/)BITA ESHRAGI

UNG

Mer läsning

Annons