Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En president med stab på statsbesök på Café Storfinnforsen

Jämtlands president, Evert Ljusberg tog med sig sin kompis, Jonny Wiktorsson och besökte Café Storfinnforsen. Det blev en festkväll av guds nåde.

Jonny fick agera förband och det gjorde han med den äran. Han har en stämma som verkligen passar för de mjuka Elvislåtar han gärna sjunger men han kan även rocka loss. Faktiskt spekulerade han om vad Elvis tänker i sin himmel om alla som har sitt levebröd på hans musik. Troligtvis har han inte något emot Jonny Wiktorsson för han kan sjunga.

Evert Ljusberg är inte bara president, han är också en gudabenådad underhållare. Han sjöng, berättade historier och ljög oss fulla med anekdoter om sitt och andras liv. Publiken skrattade så tårarna rann och Evert såg ut att må som en kung (eller president). Han är från Hede i Härjedalen och när publiken lämnade Storfinnforsen hade dom en rätt klar bild av Härjedalen och andra delar av världen också. Han hade till exempel skrivit en vacker andlig sång om Knutby och Kristi brud, den tål att höras om och om igen. Han tål också att höras om och om igen.

Café Storfinnforsen bjöd på en skaplig fikabuffé. Dom säger att fikabuffé är det enda rätta, då kan folk börja fika när dom kommer och hålla på till dom går hem (om det är nåt kvar).

Britt-Marie Sörensson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel