Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En positiv nystart

Tränarbytet gav ingen direkt effekt på poängsamlandet – men insatsen hemma mot topplaget GT Söder ger HHK hopp inför slutspurten.
– Det här bygger vi vidare på, säger tränaren Tobias Wikström efter 20–22-resultatet.

Annons

Det var i mitten på förra veckan som Härnösands HK meddelade en förändring på tränarsidan. Ulf Sandin tog ett kliv åt sidan – och fram klev Tobias Wikström och Stefan Keijser.

Den förstnämnde har fokus på coachningen och när GT Söder kom på besök på söndagen fick han för första gången leda HHK i hetluften.

– Jag och "Poffen" (Ulf Sandin) tänker handboll på ungefär samma sätt, så någon större förändring i spelet blir det inte med mig som tränare. Däremot kan det vara bra för laget att få in en ny röst, säger Tobias Wikström.

Om söndagens insats hade sin grund i tränarförändringen låter vi vara osagt – men klart är i alla fall att mycket såg positivt ut för tabelljumbon HHK.

Även fast det blev förlust med 20–22.

– Vi förlorar med två bollar mot ett topplag (GT Söder ligger på andra plats), är med och stör dem ordentligt och med lite flyt hade vi kunnat ta poäng i den här matchen, säger Wikström.

– Framför allt skulle vi ha behövt lite bättre flyt i avsluten, vi brände lite för många lägen.

Matchen stod och vägde långt in i andra halvlek. Vid ställningen 21–20 i det skälvande slutet hade gästerna anfall och armen var höjd hos domaren – men avslutet gick in och försprånget blev ointagligt.

– Men det är inte den här matchen vi ska vinna egentligen, det är de kommande tre matcherna som gäller. Att det såg så pass bra ut i den här matchen var en bonus, säger Tobias Wikström.

Närmast väntar möten med Bolton, Ludvika och Eskil – de tre lag som ligger närmast ovanför Härnösand i tabellen.

– Det är en härlig utmaning, säger Tobias Wikström.

Mer läsning

Annons