Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng efter hafsigt Modospel

/
  • Linus Ullmark storspelade för Modo i bortamötet mot Växjö och hade stor del i att laget fick med sig en poäng hem till Örnsköldsvik.
  • Backen Viktor Lööv var tillbaka i Modo igen efter sin långa bortavaro efter skada.

Modo Hockey fick nöja sig med en poäng efter övertidsförlust borta mot Växjö.
– Det var lite hafsigt. Så blir det ofta efter ett break, säger Samuel Påhlsson.

Annons

Den sista slutspurten i SHL:s grundserie drog igång igen under tisdagskvällen. För Modo Hockey väntar sex matcher på tolv dagar i jakten på en direktplats till kvartsfinalerna. Första hindret på vägen dit var tabelltrean Växjö i Vida Arena.

Hemmalaget kom ut riktigt starkt från start och skapade enormt heta målchanser inledningsvis.

1–0 till smålänningarna var dock en bjudning från Modo. Man glömde helt bort Tomi Kallio som kom fri direkt från utvisningsbåset och kunde sprätta in det första målet i matchen.

Efter det lugnade hemmapressen ner sig något och Modo kom alltmer in i matchen. Förstakedjan med ungtupparna William Nylander och Kirill Kabanov tillsammans med rutinerade Samuel Påhlsson var påhittiga framåt.

Det var också den trion som låg bakom kvitteringen efter 12.11. Kabanov slog en fin pass in i anfallszon till Påhlsson. Lagkaptenen fintade passning och sköt istället ett snabbt och överraskande skott som hittade luckan uppe vid Scott Munroes plockhandske. 1–1 stod sig till första pausen.

– Jag kände först att jag nästan schabblade till det med pucken, men sedan fick jag ändå lov att skjuta. Det gick bra, säger Samuel Påhlsson som trivs med sina nya kedjekamrater.

– Det är kul. De kör på och försöker mycket. Det är två riktigt skickliga spelare och det händer grejer hela tiden.

Ett bortdömt mål blev den stora snackisen i mittperioden. Efter långt konfererande mellan domarna ansågs att Niklas Nordgren gjort en sparkrörelse som styrde pucken i mål. Modobåset rasade, men situationen var svårbedömd.

Modo-tränaren Anders Forsberg vill dock inte älta domslutet.

– Man är ju partisk. Det var säkert rätt beslut, men vi har ju en historia med ganska många bortdömda mål den här säsongen. Det har varit mycket sådant och jag hoppas att vi får ett war-room snart.

Lagen passade också på att göra varsitt mål i period två. Växjös 2–1 var en retur som Ryan Lasch höll sig framme på. 46 sekunder senare replikerade Modo.

Victor Lööv - som var tillbaka på isen efter att ha missat nästan två månader på grund av ansiktsskada – kombinerade fint med Jeff Tambellini när kanadensaren kunde göra sitt 12:e mål för säsongen.

Trots många chanser åt båda håll blev den tredje perioden mållös – och matchen gick till förlängning. Där avgjorde Växjö i powerplay när Rhett Rakshanis skott oturligt ändrade riktning på Peter Öbergs skridsko och ställde Linus Ullmark.

– Vi gör en del misstag och får kanske vara nöjda med en poäng ändå, summerar Samuel Påhlsson.

Annons