Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En period räckte för Skellefteå

Annons

Målvakten Joacim Eriksson räddade Skellefteå i början.

Sedan såg Joakim Lindström till att det blev seger med 3-1 mot Modo.

Vi bjuder dem på chanser. Tur att han spelade så bra, sade Joakim om Joacim.

Skellefteå hade två raka förluster i bagaget, den senaste till stor del orsakad av defensiva misstag.

Nu skulle man hålla bättre koll på försvarsarbetet - så hette det åtminstone i förhandssnacket. Men vad hände? Redan efter två minuter hade Joacim Eriksson tvingats till två kvalificerade räddningar efter lika många hårresande bjudningar av hans medspelare.

Den förste syndaren var Joakim Lindström som, precis som senast, tappade pucken vid egen blålinje. Skillnaden var att HV 71 gjorde mål, det lyckades inte Modo med.

Det skulle bli bättre, mycket bättre, från hemmalagets sida.

Vi måste rätta till det där inför framtiden. Det är små marginaler, ibland studsar pucken fel, sade Joakim Lindström, som kom tillbaka med besked.

En trippel i andra

Skellefteås samtliga tre mål kom i den andra perioden.

Efter bara fyra sekunders powerplay prickade Bud Holloway in 1-0 på ett långskott. Joakim Lindström stod för både 2-0 och 3-0. 2-0-målet föregicks av en icing när trötta Modospelare inte orkade stå emot trycket från ett toppat Skellefteå. 3-0 kom efter ett blixtrande hemmaanfall med klapp-klappspel där Joakim Lindström avslutade med ett dundrande slagskott i nät efter 10.59.

I slutet av första och hela andra perioden tycker jag att vi har mycket puck och skapar en hel del chanser, sade Skellefteåforwarden, som ser bättre ut än kanske någonsin tidigare.

För två år sedan producerade 29-åringen 60 poäng i elitserien, nu är han efter knappt halva serien redan uppe i 33, varav tolv är mål.

Äldre - och bättre

Det där är ingenting jag tänker på. Men jag har ju blivit lite äldre och förhoppningsvis lite bättre. Jag hoppas att jag inte har nått toppen än, sade Lindström.

Efter Skellefteås 3-0-mål valde Modo att byta ut målvakten Bernhard Starkbaum mot junioren Linus Ullmark. Ullmark lyckades hålla nollan under den andra halvan av matchen.

Men mest imponerade ändå Skellefteåmålvakten Joacim Eriksson.

Vi ska inte släppa till frilägen som vi gjorde i början, men det är sådant som händer. Man får inte gräva ner sig i det utan bara köra på och jag tycker att jag hade bra fokus i dag. Det kändes bra för mig, sade Eriksson.

Mer läsning

Annons