Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ny regering

Det känns som en gryende vårmorgon så höst det är. Vi har äntligen fått ett regeringsskifte efter Alliansens åtta år vid makten.

Det var en trött Reinfeldt som lämnade statsministerposten och partiledarposten under valnatten. Ett klokt beslut. Han insåg att Alliansbygget nått vägs ände och att hans stora förändring av Moderata samlingspartiet inte fått den effekt som han räknade med.

Han misslyckades alltså, väljarna var klokare än vad han kalkylerade med. De insåg att resultatet av hans politik ledde till ett sönderfallande Sverige med djupa klyftor och ett ökat utanförskap. Hans politiska gir in mot mitten i den politiska verkligheten gillades inte av väljarna då allt fler inslag pekade mot en återgång till moderata värderingar.

Reinfeldts avsikt att dölja högerpolitiken och hans försök att lansera partiet som ett arbetarparti väckte ett löjets skimmer och misslyckades totalt. Reinfeldts politiska gärning blev ingen framgångssaga och kommer nog inte att skrivas in i historieböckerna. Väljarna förväntar sig nog att en partiledare försvarar partiets ideologiska synsätt, det tillhör så att säga den ärliga sidan i politiken.

Klas Viberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel