Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En månads frist för Saab

GM har beslutat om en frist på 30 dagar för utvärdering av nya budgivare på Saab, erfar TT.

Tidigare i dag har GM sagt att man räknar med att kunna informera om var dess styrelse står vad gäller Saabs framtid efter dagens styrelsemöte i sent kväll, svensk tid.

"Vi räknar med att sända ut någon form av uppdatering eller uttalande efter styrelsemötet, som kommer att klargöra och uppdatera läget om de nästa stegen för Saab. Jag räknar med att det skulle kunna inträffa någon gång sent på eftermiddagen här i Detroit", skrev GM:s informationsdirektör Christopher Preuss i ett mejl, skickat till TT:s utsända tidigare.

GM har tidigare gjort klart att bolaget inte tänker ha någon form av presskonferens eller på annat sätt svara på frågor, från de svenska reportrar som finns på plats i Detroit.

Men den svenska regeringens delegation till Saabs fromma i Detroit har mycket liten, för att inte säga ingen praktisk betydelse när GM:s styrelse ska göra en företagsekonomisk bedömning. Det säger Christer Karlsson, professor vid Copenhagen Business School i Köpenhamn, till TT.

Närvaron i Detroit tror jag är ett spel för galleriet. Regeringen har blivit kritiserad för att den inte gör något och nu ska de visa att de faktiskt gör det, säger Christer Karlsson till TT. För mig är det nästan en parodi.

Christer Karlssons åsikt är dessutom att regeringen inte ska gå in i en enskild fråga utan i stället koncentrera sig på att skapa förutsättningar för bilindustrin, exempelvis ett motorvägsbygge mellan Trollhättan och Göteborg.

Den svenska delegationen från näringsdepartementet och finansdepartementet, ledd av statssekreterare Jöran Hägglund, är inbokade för hemresa från Detroit på onsdag kväll. Det uppger presschefen på näringsdepartementet, Håkan Lind, för TT.

Vilket innebär att de svenska regeringsrepresentanterna har en hel dag på sig för ytterligare möten efter att GM-styrelsen presenterat sitt inriktningsbeslut.