Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En lysande storbandskonsert i höstmörkret

Till Thuleteatern, Örnsköldsviks mysigaste konsertlokal, sökte sig ett stort antal människor måndagen den 25:e november. Anledningen var att Öviks nyaste storband Thule Big Band bjudit in till jazzcafé.

Annons

Bandet öppnade konserten med en bossanova, ”Black Orpheus”. Därefter kom en gammal goding ”moten swing” som ofta spelades av Count Baise and his Orchestra. Nästa låt blev Miles Davis’ ”Doxy”.

Tredje låt blev ”Goodbye Porkpie hat” som Charles Mingus skrev som en hyllning till Lester Young i slutet av 50-talet.

Innan paus fick vi höra ”Moanin” av Bobby Timmons.

Efter fikat, med utsökt hembakat bröd, spelades nästa bossanova ”The Girl from Ipanema” av Stan Gets.

Så blev det dags för nästa storbandsgoding, ”Cute” av Niel Hefti.

Avslutningsvis fick vi höra ett alldeles nykomponerat stycke ”Blues for Thule”, av orkesterledaren själv, Simon Fransman. Han hade förövrigt också arrangerat flera av de andra låtarna.

Det blir spännande att höra hur bra det här bandet kan bli. Bandet har repat ihop i ungefär ett och ett halvt år. Medlemmar har kommit och gått. Blandningen av unga och gamla är också intressant och spännande.

En sak är i alla fall säker när det gäller jazzmusik i Ö-vik, återväxten är säkrad mycket tack vare en sån ledare som Simon Fransman.

Karin Bergström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel