Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En klar seger för Härnösands SK

Woow, vilken helg det blev för de ångermanländska damlagen i division 2 med tre segrar av tre möjliga. Själevad vann med 4-1 i derbyt mot Hägglunds och befäste sin serieledning och i den mellersta serien vann såväl Härnösand som Remsle enkelt med 4-0 respektive 8-1.

– Glädjande att vi gjorde åtta mål. Vi hade ett bra anfallsspel hela matchen och skapade massor av chanser, sa en glad David Eklöf i RUIF.

Hemmalaget fick sämsta tänkbara start när Frösö gjorde 0-1 men sedan var det Remsle för hela pengen. Efter att Ella Högberg kvitterat slog comebackande Linda Sjödin till två gånger om på kort tid och fixade 3-1.

Sedan var segern aldrig hotad.

– Jag skulle vilja säga att det var deras duktiga målvakt som räddade dem från ett större nederlag, summerade David Eklöf, vars tjejer trots kanonstarten här på hösten fortfarande ligger under nedflyttningsstrecket.

Men med det här spelet lär laget klättra.

Även Härnösand spände musklerna och vann plättlätt, 4-0 hemma mot Stöde. Mittbacken Sandra Gradin är inte känd för sitt målskytte men gjorde nu två med pannan efter hörna.

– Vi var klart bättre än Stöde och siffrorna speglade matchen, tyckte Benny Ödlund.

I derbyt i Örnsköldsvik drog återigen Själevad det längsta strået mot Hägglunds. Segern skrevs till 4-1.

– Vi har en bit till den riktiga formen men det var en gedigen insats och jag är glad för segern och de tre poängen. En perfekt start på hösten, tyckte Tommie Andersson.

Hägglunds tog ledningen på ett skott som seglade in över gästernas målvakt. Men efter tjugo minuter var det kvitterat och direkt efteråt tog Själevad också ledningen.

Josefin Larsson gjorde ett hat-trick och det sista målet kom direkt efter paus och dödade all spänning i matchen.

Själevad behåller därmed serieledningen.

– Det är där vi vill vara och det blir säkert en spännande höst, sa Andersson.