Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En intensiv vecka på Hembygdsgården i Örbäck

Söndagen den 14 juli hade vi friluftsgudstjäst på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för Barnens dag, med småstjärnorna, ansiktsmålning, popkorn, femkamp och allsång med Theodåre. Många barn med föräldrar kom för några mysiga timmar på hembygdsgården.

Annons

Onsdagen den 17 juli var det åter dags för brasafton. Kent Ingelsson och Marie Forsberg stod för underhållningen, som avnjöts av ett 40 tal åhörare. Regntunga skyar kom och vi valde att vara inomhus, det började också att regna under kvällen. Vi som tagit oss dit fick höra låtar framförda av Kent på dragspel och av Marie på flöjt och, inte att förglömma, tvättbräde. Dessutom sjöng Marie några visor. Det blev en mycket trivsam sommarkväll med stämningsfull och underhållande musik, några kända låtar men framförallt flera egenhändigt skrivna. En nyskriven vals fick vi också nöjet att få höra. I pausen serverades kaffe med hembakt bröd, ett alltid lika uppskattat inslag.

Helgen den 20-21 hade vi hemvändardagar på Hembygdsgården. Ancy Berg hälsade alla välkomna till dessa dagar och Lars Erik Öberg spelade trumpet och Anders Holmlund spelade piano som start på helgen. En stor fotoutställning fanns att beskåda i logen med bilder från Långsele och alla byar runtomkring, skolfoton, Laif, järnvägen, affärer som funnits i Långsele. På förmiddagen hade Kenneth Österberg en uppskattad dockteater med Herr Bäckaskog, Fröken Örbäcke m fl. Därefter höll Ulf Nyberg ett föredrag om Långsele förr och nu, hur stationssamhället växte fram, mycket intressant. Under dagen serverades kaffe, hembakt bröd, våfflor, kolbullar och korv med bröd och man kunde köpa lotter där vinsterna var skänkta av medlemmar i föreningen. På eftermiddagen var det först cabaré med Kenneth Österberg, Ulf Ottosson och Thomas Hollsten samt vår hemvändargäst Ewa Österberg. Därefter hade Torsten Ångman ett föredrag om kraftverken och flottningen, även det mycket intressant. Vi beräknar att c:a 300 personer var på vår hembygdsgård under lördagen. På söndagen var det i stort sett samma program, men inte lika många besökare.

Hemvändarhelgen avslutades på söndagen med hemvändargudstjänst i Långsele kyrka där Lars Erik och Anders båda medverkade. Ett stort tack till alla som engagerat sig så att vi kunde genomföra helgen och ett stort tack också till alla som besökte oss. En helg då gamla vänner från när och fjärran samlades, många minnen, många skratt och många trevliga möten under dagarna. Vädret var helt fantastiskt och alla såg ut att trivas.

Ing-Mari Överby

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel