Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En humoristisk föreställning om längtan, tango, kaffe och att dö

Örnsköldsviks Riksteaterförening visar onsdag 9 mars en föreställning om längtan, tango, kaffe och om att dö lite. 

"Kärleken, döden och en slät kopp kaffe" innehåller berättelser och reflektioner ur livet. Texterna handlar om stora och små drömmar som att hitta kärleken eller rymma med ett tåg till Paris, bli en bättre förälder eller att få spränga ett berg, att hitta någon att dansa tango med eller bara vara god. Ibland orkar man vara god, ge en slant till en tiggare, vara en klok förälder, och lyckas mot alla odds glädjas åt det lilla. Men lika ofta fastnar man framför tv:n och orkar inte ens resa sig upp ur fåtöljen. Men man fortsätter alltid att drömma.

“Kärleken, döden och en slät kopp kaffe” är humoristisk, tröstande och kärleksfull hyllning till livet. Sångerna är hämtade ur bland annat Ulf Lundells, Monica Zetterlunds, Olle Ljungströms, Emmylou Harris, Tom Waits och Elvis Presleys, Dolly Partons, Barbro Hörbergs och Evert Taubes repertoar. Texter är av bland annat Sara Lindh, Karin Boye, Öllegård Goulos och Kristina Lugn.

Jörgen Hållberg

■■ Vill du skicka in en läsarartikel till Nära – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel