Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En het kandidat mot alla odds

Tobias Enström har gjort stor succé i Atlanta Thrashers.

Nu pekas han ut som en het kandidat till utmärkelsen som årets rookie i NHL.

- Han är en av ytterst få förstaårsspelare som på ett påtagligt sätt har bidragit till sitt lags framgångar, säger Ken Campbell, krönikör på The Hockey News, till Allehanda Media.

Atlanta Thrashers coach Don Wadell matchar sin unge backadept hänsynslöst i alla lägen - vilket har gett utdelning. Nordingråsonen är, med sina 35 poäng, den poängmässigt sett bästa backnykomlingen i ligan och i den totala poängligan för backar ligger han före etablerade stjärnspelare som Rob Blake och Kimmo Timonen.

Nu pekas han av ut som en het kandidat till titeln som årets rookie i NHL av Ken Campbell, krönikör på ansedda The Hockey News.

- Han har mest istid av samtliga spelare i laget, producerar gott om poäng och går sällan bort sig i defensiven. Och även om han inte är stor till växten kan han både dela ut en tackling och ta emot en tackling. Jag tror att Atlanta Thrashers skulle få stora problem i defensiven utan honom, säger han och tillägger:

- Tobias Enström är i mina ögon en Calder Trophy-kandidat eftersom han är en av ytterst få förstaårsspelare som på ett påtagligt sätt har bidragit till sitt lags framgångar.

Under de senaste 20 åren har endast tre backar lyckats att vinna Calder Trophy, som tilldelas årets rookie i NHL. Ken Campbell tror dock att Tobias Enström har en god chans även om oddsen talar emot honom.

- Fem spelare har utmärkt sig bland nykomlingarna i ligan och det är Jonathan Toews, Patrick Kane, Peter Mueller, Nicklas Bäckström och Tobias Enström, säger Ken Campbell och fortsätter:

- Det här är troligtvis det med jämnaste rookie racet på ett par årtionden. De beslutsfattande står inför ett svårt beslut. Tobias kan definitivt vara med i snacket om han avslutar säsongen på ett bra sätt. Dessvärre brukar backar, av någon outgrundlig anledning, sällan vinna Calder Trophy.


DAVID JIGLUND
0660-295540