Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En heldag med Ronnie Sahlén

Den första juli var Ronnie Sahlén hos bostadsrättsföreningen Rågen i Nacksta utanför Sundsvall. Han hade fått en förfrågan av Yvonne Berglund, som jobbade på ABF på den tid man höll till i Järved.

Yvonne känner Ronnie sedan dess och då föll det sig naturligt att höra ifall inte Ronnie kunde ta sig en tur till Sundsvall och underhålla. Hon hade på Facebook sett att Ronnie varit i Bredbyn på Myrtengården och sjungit, så varför inte fråga ifall han kunde komma ned till Sundsvall också. Ronnie som varit lastbilschaufför blev inte avskräckt av avståndet, utan högg direkt på den utlagda kroken.

I Ronnie Sahléns sällskap har man aldrig tråkigt. I bilen ned till Sundsvall fick jag höra mycket från storhetstiden då han sjöng i Ronnie & Göran, där Göran Berggren skötte musiken. Måndag till torsdag körde Ronnie lastbil, mest på Göteborg. Under helgerna var det spelningar ute på danser. Ett slitsamt liv, med fru och barn också att tänka på. På den tiden gick det bra, men idag vill Ronnie ta det lugnare. Ronnie är en glad pensionär, som roar pensionärer med sin vackra sångröst till musik som Pär-Åke Stockberg gjort i ordning.

I Nacksta strömmade folk till allt eftersom klockan närmade sig ett. Att hålla avstånd är jätteviktigt vilket Ronnie påpekade för en publik på 50 personer förutom alla som satt på balkonger eller hade öppnat fönstret för att man lever i karantän.

Vilken respons Ronnie fick. Det tänkta körschemat spräcktes naturligtvis. När Ronnie kommer igång så öser han bara på och får stoppas av arrangören. Två kvar tecknade Yvonne Berglund, men efter blomuppvaktning och ”O store Gud”, så satt ändå publiken kvar. Det blev nödvändigt med ett extra nummer. Därpå tyckte Ronnie att de måste sätta fart hem, så han drog till med Elvis genombrott 1954 ”That’s alright mama”, som det är ordentlig fart på.

Sedan gick det säkert en halvtimme till innan alla hunnit tacka och prata med Ronnie. Publiken skall man vara rädd om. Man kan aldrig få för många av den varan tycker den populäre Elvissångaren, som sjunger allt mellan himmel och jord. Allt gick hem i Nacksta som ”Leende guldbruna ögon”, ”Lilla vackra Anna” och ”Tusen bitar” med fylliga presentationer. Vi fick höra mycket om Björn Afzelius som var en inbiten kedjerökare. Han spelade gitarr med en cigarett i mungipan. När han skulle sjunga ett solo satte han fast cigaretten i en klämma på gitarren. Björn Afzelius blev 52 år och dog 1999.

Kjell Larsson,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel