Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En grym förlust för Härnösand

Med matchens sista spark i den tredje tilläggsminuten prickade Emil Wigren in segerbollen för Sandviken.
Snacka om en grym förlust, Härnösands FF.

– Vi förlorade en nickduell och bollen rann i väg till deras spelare. Klart det känns väldigt tungt att förlora, suckar Patrik Jonsson, tränare i HFF.

Hemmalaget gjorde en mycket bra match, framför allt försvarsmässigt och dessutom hade Härnösand väl så många chanser som gästerna. I första halvleken prickade Adam Kalenga stolpens insida med ett skott och sedan gick bollen efter mållinjen.

Samme man hade också ett bra skott strax över, visserligen var det Sandviken som hade det mesta av bollinnehavet och höll både ett högt passningstempo och bolltempo under de första 45 minuterna.

– Jag är väldigt nöjd med defensiven, den var klockrent liksom arbetsinsatsen. Tyvärr föll vi tillbaka lite i den andra halvleken och skapade ingenting.

Före paus hade hemmalaget två fina lägen och gästerna ett, där HFF-målvakten William Amamoo kunde parera med handen efter en nick.

Härnösand spelade helt rätt mot toppmotståndet, med ett lågt lag som krympte ytorna och i stället satsade på kontringar.

– Klart vi gjorde det bra med omställningarna under den första halvan.

Efter skyfallet och åskvädret i paus som fördröjde matchen blev den mer avvaktande, gästerna hade ett läge som Amamoo kunde tippa över till hörna och matchen ut att gå mållös.

Härnösand var hur som helst värt en poäng, för även om gästerna hade mycket boll, skapade de inte nämnvärt framför ett stabilt HFF-försvar. Men lite flyt kunde det ha blivit full pott.

Före paus var mittfältaren Adam Kalenga en av lagets bättre, sedan tog John Alegbe över och styrde mycket på samma mittfält efter paus. Målvakten William Amamoo ska också ha ett plusbetyg, precis som mittbacken Fredrik Nilsson.