Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En gripen efter Viking Line-rån

Beväpnade med pistol och kofot rånade två svartklädda män Viking Line-terminalen i Stockholm på fredagseftermiddagen. När polisen tog upp jakten på rånarna blev en patrull beskjuten. Senare greps en person för rånet.

Larmet från Viking Line-terminalen kom in till polisen när rånet fortfarande pågick. Männen ska ha tagit sig in bakvägen via ett fönster på gatuplan och enligt Helena Kneck, informationsansvarig på Viking Line, var det ett incheckningskontor som rånarna gav sig på.

De flydde därefter i en svart bil, som stulits tidigare under dagen.

Patrull besköts

Polisen tog upp jakten som gick norrut mot Solna, och vid Tomteboda avlossade rånarna skott mot den efterföljande polisbilen. Ingen ska dock ha kommit till skada.

Färden fortsatte sedan söderut och i Örnsberg tappade polisen bort bilen, som sedan hittade övergiven i området. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt man i ett trapphus, som fördes till polisen på Södermalm. En timme senare greps ytterligare en person, som dock släpptes omgående.

På fredagskvällen var en andra misstänkt gärningsman ännu på fri fot.

Vapen hittat

I ett skogsparti alldeles bakom flyktbilen hittades en påse pengar, och i närheten påträffades också ett vapen.

Enligt Helena Kneck på Viking Line ska ingen resenär ha märkt av rånet, men fem till sex anställda som var inne på kontoret skulle under kvällen få krishjälp av Röda Korset. Ingen skadades fysiskt.

På grund av rånet försenades färjetrafiken, men inga turer ställdes in.