Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En förhastad analys av Reinfeldts regering

Replik till Klas Viberg på Allehanda.se den 3/10. I din insändare påstår du att ”Reinfeldts politiska gärning blev ingen framgångssaga och kommer nog inte att skrivas om i historieböckerna”. Det bör nog varken du eller jag spekulera i, när det inte finns något att jämföra med. Det kan bli om fyra år om nu de rödgröna får igenom sin budget, vill säga.

Jag tror att valanalysen görs bäst av Moderaterna själva. De förlorade många av sina väljare till Sverigedemokraterna (SD). Problemet kan ha varit att Moderaterna hade svårigheter att på ett övertygande sätt kommunicera den politik som rörde invandringen. Det som man bör notera i en eventuell valanalys är att moderata väljare inte gick över till det Socialdemokratiska partiet, som supervalåret 2014 gjorde sitt sämsta val i modern tid.

Barn- och familjeperspektivet har i alla fall gått i graven i och med att vi har fått en ny regering. Den ”gryende vårmorgonen” som du hänvisar till har infunnit sig, trots att det är höst, tror jag kan komma att utebli.

Mona Lundin

En politisk gräsrot som sörjer över valutgången

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel