Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dog när brandbil voltade

Annons

En brandman omkom när en brandbil voltade i samband med en utryckning på måndagseftermiddagen. Ytterligare tre män skadades.

Polis och räddningstjänst var på väg till en brand i en ladugård i Erikstad, en knapp mil söder om Mellerud. I höjd med Svecklingebyn voltade en av brandbilarna av vägen. En brandman klämdes fast när bilen kraschade på en åker.

Det fanns fyra personer i bilen. Den avlidne är en 49-årig man. De skadade männen, 45, 39 och 36 år gamla, vårdas på sjukhus. Deras tillstånd ska inte vara livshotande.

Det är oerhört tungt och tragiskt när sådant här händer. Gudskelov har vi varit hyfsat förskonade i Sverige, om man jämför internationellt. Men det är ett riskfyllt yrke, säger Peter Bergh, ordförande för Brandmännens riksförbund.

Enligt honom jobbar förbundet hårt med att se till att det finns riktlinjer för bland annat utryckningskörning och man försöker driva på för ännu bättre utbildning och förståelse kring säkerhetsfrågor.

Vi kommer att följa den här olyckan nu och ge stöd och hjälp när det behövs. Vi kommer även att titta på hela orsakssambandet och därifrån dra erfarenheter om det går att göra något annat eller bättre.

Förra året omkom två brandmän i en liknande olycka vid en utryckning i Dalarna.

Mer läsning

Annons