Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En död i krock utanför Uppsala

En person omkom vid en trafikolycka under förmiddagen vid Bälinge norr om Uppsala. En lastbil krockade vid 10.30-tiden med en personbil på avfarten från länsväg 600 vid Bälinge.

Enligt polisen kan eventuellt ytterligare några bilar vara inblandade i krocken. Det snöade kraftigt när olyckan inträffade.

Det är risk för snöhalka i stora delar av landet, uppger SMHI.

Två personer har skadats varav en ska ha blivit fastklämd sedan en skolbuss och en lastbil krockat på en mindre väg nordost om Jönköping, uppger SOS Alarm. Väglaget är halt i området som drabbats av flera olyckor.

I Järfälla, nordväst om Stockholm, krockade en lastbil och en buss.

Ett vintrigt väglag rådde och enligt polisen ska sex personer vara skadade och förda till sjukhus, oklart med vilka skador.

Av de sex som skadades i krocken drabbades busschauffören värst och hämtades med ambulanshelikopter, uppger DN.se. Trafiken på Viksjöleden stängdes av i båda riktningarna efter olyckan. Trafiken släpptes på igen vid halv tio, enligt polisen.