Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag med bogeys för svenskarna

Annons

En dag med bogeys, dubbelbogeys och trippelbogeys förstörde dagen för svenskarna i den första tävlingen i Fedex-slutspelet i golf.

Värsta slutrundan på Liberty National i New Jersey hade Jonas Blixt som låg sexa efter tre dagar. Efter birdie på första hålet var han fyra. Men sen kom raset. Dubbelbogey på trean. Trippelbogey på sexan, bogey på åttan, dubbelbogey på nian, bogey på tian och trippelbogey på elvan. Då låg han elva över par för dagen efter elva hål och hade tappat 55 placeringar.

Storstjärnan Henrik Stenson fick visserligen ordning på spelet på slutet. Men då var det alldeles för sent. Svensken, som hade en tredje- och tre andraplatser i sina senaste tävlingar - varav två majors - slutade på par, 284 slag, långt från tätstriden.

Tätkontakten tappade Stenson i slutet av andra samt på den tredje rundan. Den värsta plumpen på tredje rundan var en trippelbogey på 13:e hålet som gav ett ras på 30 placeringar bara på det hålet. Och på söndagen gjorde 37-åringen två raka dubbelbogeys innan han fint avslutade med fyra birdies på de sex sista hålen.

Fredrik Jacobson var tre under par efter tolv hål på sista rundan. Men två dubbelbogeys gjorde att han slutade på 282 slag och blev bäste svensk. Och Carl Petterssons avslutningsrunda innehöll bland annat en trippelbogey och fyra bogeys i sin för 72 slag och totalt 286 slag.

Mer läsning

Annons