Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bloggande frispråkig författare

/
  • Bodil Malmsten fortsätter att övertyga i finalen av hennes loggboksserie där hon skriver om och vidareutvecklar material från bloggen www.finistere.se

I loggboken skriver Bodil Malmsten att en svårt dement gammal dam, Ganna Chyzhevska, 91, ska utvisas till Ukraina.

Annons

Ganna har hela sin familj i Sverige. Migrationsministern, som står bakom beslutet, är känd för sitt "tänk-om-alla-gjorde-så-tänk".

"Tänk-om-alla-gamla-dementa-damer inte åkte hem till sina Ukrainor utan översvämmade Sverige tills svenskarna blev dränkta i dementa gamla damer" skriver Bodil Malmsten.

Bodil Malmsten har bloggat flitigt på www.finistere.se. I fyra loggböcker har hon skrivit och utvecklat materialet från bloggen. Böckerna har sålt i över 250 000 exemplar.

Den sista loggboken kommer troligen också bli en storsäljare. Bodil Malmsten har ett speciellt sätt att skriva. Hon skissar när hon skriver, åtminstone ser det så ut. Samtidigt har skisserna en väldig precision.

Bodil Malmsten är rakryggad men aldrig rättshaverist.

Det var mycket väntat att hon, precis som Thorbjörn Fälldin, skulle lämna tillbaka hedersdoktoratet vid Mittuniversitet efter beslutet att lägga ner i Härnösand.

Det är ingen brist på svenska tokigheter att reagera på i dag, vården, friskolekonkursen, Vattenfalls köp av Nuon.

Att Margret Thatcher dog får hon också att låta som en slags tokighet.

"Margret Thatcher är död. Inte tillräckligt död. Min redaktör tycker det är för hårt att säga om en död att hon inte är tillräckligt död. Det beror på vem som är död, säger jag. Margaret Thatcher, Hitler, Pol Pot"

Bodil Malmsten använder nästan aldrig små försvagningsord som "kanske" och "möjligen".

"Barn förstår saker som vuxna bara kan förklara....dumma vuxna är det farligaste som finns och de flesta vuxna är dummare än de flesta barn. Dum i betydelsen dumskallig, inte ointelligent".

Och ett skepp med sju segel och femtio kanoner ska försvinna med mig

Bodil Malmsten

Finistére Modernista

Annons