Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av Kramfors äldsta affärer går i graven: "Det värsta är att behöva säga upp personalen"

En av Kramfors äldsta rörelser läggs ner – Kramfors järn. Personalen, åtta personer, har redan sagts upp och butiken stänger vid årsskiftet.

– Det känns förstås fruktansvärt tråkigt. Det värsta är att behöva säga upp vår personal, säger ägaren Per Hallin som också äger Nylands järn.

Det var 2002 som han, via Nylands järn, köpte Kramfors järn och till att börja med fungerade allt bra. Men de senaste tre, fyra åren har efterfrågan och försäljningen sjunkit så mycket att det inte går att driva verksamheten vidare lägre.

Per Hallin tror inte att det har något direkt samband med etableringen av Fresk utan snarare det allmänna konjunkturläget.

Nylands järn äger själva fastigheten och den kommer att säljas. Det har inte varit aktuellt med att sälja själva verksamheten.

Däremot kommer Nylands järn att leva vidare, en minst lika gammal verksamhet.

Per Hallin berättar att det finns fotografier som visar att järnaffären i Nyland har funnits i samma hus ända från 1800-talet.

– Vi har inte riktigt samma inriktning där om än mestadels samma sortiment. Nu driver vi Kramfors järn vidare till 31 december. Innan dess blir det också utförsäljning även om jag inte vet nu vilket datum den börjar.

Läs även: Även glada järn-nyheter