Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En anhållen i mordutredning

Annons

En 52-årig man har anhållits i utredningen om en 22-årig man från Ludvika som är försvunnen sedan en längre tid. Polisen misstänker att mannen mördats.

Mannen togs på tisdagen till förhör tillsammans med tre andra män, samtliga från Ludvika. Efter förhöret släpptes tre medan den fjärde, den 52-årige mannen, anhölls misstänkt för skyddande av brottsling.

Anhållandet är ett genombrott i utredningen om den försvunne 22-åringen och flera gripanden kan väntas.

Polisen vill inte säga vad 52-åringen konkret misstänks för, men brottsrubriceringen tyder på att han tros veta vad som har hänt den försvunne men inte avslöjat detta.

I samband med tisdagens polisaktion greps en femte person misstänkt för narkotikabrott. Han besökte en av de platser där de övriga hörda hämtades till förhör. Han ertappades med 1,3 kilo amfetamin på sig.

Knarket tros dock inte ha något samband med 22-åringens försvinnande.

Dalapolisens talesman Sven-Åke Petters säger till TT att polisen inte vet vem som ligger bakom 22-åringens försvinnande.

De tre som släpptes är inte misstänkta för delaktighet i försvinnandet utan hördes upplysningsvis.

Utredningen gällde från början misstanke om människorov men sedan förra veckan arbetar polisen efter teorin om att 22-åringen blivit mördad.

Trots ett omfattande spanings- och utredningsarbete har polisen inte hittat den försvunne.

22-åringen hade på kvällen den 21 november förra året besökt puben Solo vid Grand hotell i Ludvika. Vad som hände där med honom under kvällen och natten därpå är inte känt. Ingen av hans vänner lade märke till när han lämnade puben.

Mer läsning

Annons