Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En 125-åring jubileras

I februari 1883 bildade tolv sollefteåbor Brödraföreningen som sedan skulle bli Sollefteå Missionsförsamling och 125-årsjubileet uppmärksammas på olika sätt.

Kommande helg firas församlingens 125 år med en fest där nya och gamla församlingsmedlemmar bjudits in och på söndag kommer Bengt Isacson att förrätta jubileumsgudstjänst. Bengt Isacson var pastor i församlingen 1977 till 1984.

Eva Backman och Roland Egegren har under de senaste månaderna arbetat med att ta fram en skrift om församlingens historia från 1883 fram till våra dagar. Till sin hjälp har de haft protokoll och skrifter i församlingens arkiv.

- Arkivet före 1896 är för alltid förlorat genom en brand, berättar Eva Backman.

Hon har också gjort ett bildspel som följer texten i skriften och som ska visas under lärdagens middagsfest.

Det nuvarande kyrkan byggdes 1939 och har under åren genomgått en del förändringar. De senaste åren har man bytt fönster, stammar och el i fastigheten som även inrymmer butikslokaler och lägenheter.

I dag har församlingen 58 medlemmar och som mest, 1926, var det 131 medlemmar i Sollefteå missionsförsamling.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78