Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-brons för Höstman

Joline Höstman tog Sveriges andra EM-medalj i kortbane-EM när hon vann brons på 200 meter bröstsim. Höstman satte dessutom svenskt rekord när hon gick i mål på tiden 2.19,28 - en putsning av Emma Igelström rekord från 2003 med 36 hundradelar.

Segraren, danskan Rikke Möller Pedersen (2.16,66) samt silvermedaljören Nadja Higl, Serbien (2.17,52) kunde hon dock inte rubba.

Det var ett väldisponerat lopp och en jättefin bronsplats. Det är bara att säga ett stort grattis. Hon gör det på ett väldigt bra sätt, sade förbundskaptenen Thomas Jansson till Sveriges Television. Hon närmar sig hela tiden världseliten och har en väldigt hög ambition att i OS i London 2012 även stå på pallen där.

I torsdags tog Petra Granlund Sveriges första medalj när hon vann silver på 200 meter fjäril.

Vid fredagens försökspass blev Helsingborgssimmaren Christoffer Wallin den som till slut lyckades radera Jan Bidrmans 20 år gamla svenska rekord på 400 meter medley. Wallin noterade tiden 4.10,93 - en putsning med mer än två sekunder av Bidrmans tidigare rekord (4.12,97).

Dock räckte det inte till en finalplats.