Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva döda i belgisk flygkrasch

Annons

Elva människor, troligtvis tio fallskärmshoppare och deras pilot, har omkommit i en flygkrasch i södra Belgien. Ingen överlevde olyckan som inträffade kort efter att planet lyft.

Det hade bara gått några minuter sedan det lilla flygplanet på lördagseftermiddagen lyft, när det plötsligt störtade mot marken och kraschade. Alla ombord förolyckades, enligt Jean-Claude Nihoul, borgmästare i Fernelmont i södra Belgien.

Planet lyfte från Temploux-flygfältet med tio fallskärmshoppare och troligtvis en pilot ombord, och kraschade cirka tio minuter senare i ett fält. Alla ombord är tyvärr döda. Dödssiffran är tio eller elva offer.

Brandkår meddelade senare att elva människor dödats.

Flygplanet, tillverkat av schweiziska Pilatus, beskrevs som "oigenkännligt" efter olyckan. Det ska ha störtat cirka 250 meter från ett par hus nära byn Marchovelette, en mil från staden Namur. Orsaken till olyckan stod inte omedelbart klar.

Jag såg bara hur ett plan tappade sin högra vinge medan det flög och kraschade, säger ett vittne till den lokala tv-stationen RTL. Jag hörde en massiv smäll söder om Marchovelette. Jag såg ingen som undkom med fallskärm.

Belgiens premiärminister Elio di Rupo uttryckte på kvällen sitt deltagande med offrens anhöriga.

Mer läsning

Annons