Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen Benediktson skrällde i Malmö

Annons

Ellen Benediktson skrällde rejält i Melodifestivalens första deltävling när hon gick direkt till final tillsammans med storfavoriten Yohio.

Helena Paparizou och Linus Svenning tog sig vidare till Andra chansen.

Vem hade kunnat förutse det här? Nykomlingen Ellen Benediktson har visserligen hyllats för sin sångröst under veckan i Malmö men proffstyckarna har ansett att hennes "Songbird" är alltför tråkig för att kunna hävda sig i den färgsprakande konkurrensen.

Tv-tittarna blev dock berörda och den unga sångerskan, som fortfarande går i gymnasiet, skrällde sig rakt till final när Melodifestivalens första deltävling avgjordes. Hon fick dessutom göra det i hemstaden Malmö.

Det har aldrig varit så fulländat som i dag, när det är så otroligt starkt att man till och med börjar böla efteråt så är det klart att man hoppas och tror att man nått ut till fler än en själv. Det var så himla mycket känslor under kvällen, säger Ellen Benediktson till TT efter sändningen.

Efter skrällen var hon inställd på att fira ordentligt.

Jag ska festa, festa, festa och dansa, dansa, dansa, säger hon.

Höll för trycket

Den späde Yohio slog ner som en rosa åskvigg och slutade tvåa i Melodifestivalen 2013. I år kom han tillbaka som en svartklädd, eldkastande magiker och korades omgående till den första deltävlingens stora favorit.

Men alla var inte övertygade. Skulle Yohio klara sig lika bra när förra årets chockeffekt lagt sig?

Lördagens tävling gav tvivlarna svar på tal.

Det går inte att beskriva sådana här sammanhang, det är lika sjukt och överäldigande som i fjol, säger Yohio till TT.

Han har jobbat hårt inför tävlingen för att kunna bjuda publiken på något nytt.

Man har byggt upp någon slags press på sig själv ända sedan man fick reda på att man ska vara med. Jag har jobbat med låten, numret och scenkläderna. Man har gått och pressat sig själv så när man väl hör sitt namn ropas ut är det som om allt rinner ur en och man blir bara euforisk, säger Yohio.

Ny chans

Helena Paparizou var på förhand en av de stora favoriterna. Den forna Eurovisionvinnaren föll dock på målsnöret men får en möjlighet att ta revansch när Andra chansen avgörs i Lidköping den första mars.

Till Andra chansen kvalificerade sig också Linus Svenning som under veckan i Malmö seglat upp som en utmanare. Bidraget "Bröder" är en hyllning till hans bror som gick bort för tre år sedan och den tragiska historien berörde uppenbarligen tittarna.

Under fredagens genrep strulade tekniken för SVT och programledarna Nour El Refai och Anders Jansson fick kämpa hårt för att hålla ihop showen. Under lördagens direktsändning lyckades dock SVT få tekniken att fungera och programledarna rev ner skrattsalvor från Malmöpubliken när de häcklade den danska Eurovisionsatsningen.

Mer läsning

Annons