Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ella Högberg bjöd på målfyrverkeri för Remsle

Det blev en fin helg för våra damlag i division 2 med vinster för Remsle, Härnösand och Hägglunds.

Tyvärr förlorade Själevad igen och med det försvann nog chansen till nytt kontrakt. Ella Högberg i RUIF blev veckans spelare med sina sju (!) gjorda mål.

Det var derby på Högslätten mellan Härnösand och Långsele. Nu blev det inte så mycket till match då Långsele kom med en väldigt liten och ihålig trupp och dessutom helt glömde att tända till i matchinledningen.

Härnösand gick faktiskt fram till 4-0 under de första tjugo minuterna.

– Vi fick en drömöppning och styrde sedan matchen helt. Långsele krigade på bra efter förutsättningarna men 5-1 speglade matchen rätt väl, menade Benny Ödlund.

HSK kostade också på sig lyxen att bränna en straff.

Segern innebar att Härnösand i princip säkrade andra platsen i tabellen. Hösten har varit otroligt stark med en oavgjord match mot Frösö men annars bara segrar.

I den norra tvåan spelade Hägglunds en svängig match mot Gimonäs. Hägglunds hade både 2-0 och 3-1 i en målsprakande inledning av kampen. Men gästerna lät sig inte nedslås utan vände till ledning 4-3 redan innan paus.

Hägglunds kom igen efter paus och med två mål på lika många minuter vände man tillbaka till 5-4. Sista halvtimmen blev kostigt nog mållös.

– Vi skulle ha vunnit med större siffror än uddamålet. Men vi stod för lite misstag bakåt i första halvlek och det kostade enkla baklängesmål, sa Peter Nordenberg.

Hägglunds ledde alltså med 3-1 och såg ut att gå emot en storseger när plötsligt gästerna gjorde tre raka mål på lika många chanser.

Segern innebär att Hägglunds har chansen på andra platsen även om det mer lutar åt ett brons.

Själevad förlorade i samma serie med 10-1 mot Hörnsjö. Allt talar för att Själevad nu ramlar ur och får börja om i division 3.

Avslutningsvis vann Remsle UIF programenligt mot Ope, 10-0. RUIF som blev mållösa borta mot Alnö senast gjorde alltså den här gången tio mål, sju av dem gjorde unga Ella Högberg blott 16 år gammal. Ella hade tidigare under året stått för sex fullträffar. Med dagens skörd åkte hon hiss upp till fjärde plats i skytteligan.

Vilken dag att minnas för Ella. Ope var precis som alla förstår riktigt dåliga.

Division 2 Mellersta Norrland

Härnösand-Långsele 5-1 (4-0)

H: Molly Bergqvist 2, Sanne Pettersson, Maja Öhlén, Moa Ödlund

L: Anna Mikaelsson

Remsle Ope 10-0 (5-0)

R: Ella Högberg 7, Evelina Sundberg, Camilla Edlund, Josefin Lindberg

Division 2 Norra Norrland Syd

Hägglunds-Gimonäs 5-4 (3-4)

H: Marielle Nordlander 2, Sara Hellström 2, Sofie Östman

Hörnsjö-Själevad 10-1 (4-0)

S: Matilda Westman