Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabet Lassen (S): "Det fanns en dold agenda att lägga ner Sollefteå sjukhus"

Det har funnits en dold agenda att lägga ner Sollefteå sjukhus. Det hävdar Sollefteås kommunalråd Elisabet Lassen (S). Nu hoppas hon att den nya landstingsledningen tar sitt uppdrag på allvar

Elisabet Lassen är inte förvånad över att Erik Lövgren blir nytt landstingsråd.

– Det är inte oväntat. Men det spelar ingen roll vilka namn det är i ledningen. Det viktiga är att man tar sig an det nya uppdraget seriöst.

Efter socialdemokraternas förtroenderåd den 10 och 11 oktober, beslutades om ett omtag där man i dialog med personalen ska titta med helt nya ögon på de kommande besparingarna.

– Det har ju framkommit att det bakom det förra förslaget fanns en dold agenda att lägga ner Sollefteå sjukhus. När Elisabet Strömqvist sade att hon inte kunde backa, att man kommit för långt, så handlade det inte om att man kommit långt och hittat besparingar. Det berodde på att man kommit långt med en nedläggning av Sollefteå sjukhus, säger Lassen.

Nu hoppas Elisabet Lassen att man menar allvar med omtaget.

– Menar man inte allvar spelar det ingen roll vem som sitter i ledningen.

Vad tycker du om att Linnea Stenklyft blir vice ordförande?

– Det är bra. Det har jag ingenting emot. Hon har haft en för undanskymd plats i landstinget hittills där man har kunnat gå förbi henne. Det kan man inte längre, säger Elisabet Lassen.