Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfsborgs chanser i Europa borta

Annons

Det var vinna eller försvinna som gällde.

Elfsborg försvann.

0-1-förlusten mot danska Esbjerg innebär att Boråsarna inte kan avancera i Europa League.

Fotbollsallsvenska Elfsborg hade behövt vinna den fjärde gruppspelsmatchen i Europa League för att fortfarande ha chansen att gå vidare till slutspelet. Men danska Esbjerg vann matchen på torsdagskvällen, 1-0 efter ett självmål av Elfsborgs Marcus Rohdén.

Vi gav det en chans, men vi har inte räckt till hittills, så enkelt är det. Det vill sig inte i år, sade Viktor Claesson till TV4 Sport. Tråkigt att vi inte kan bjuda upp mer, sade Johan Larsson.

Det gör att Boråsarna går miste om de miljoner som var så nära men ändå så långt bort. Ett avancemang från gruppen hade gett mellan 3 500 000 och 5 250 000 kronor. (Gruppseger: 3 500 000, grupptvåa: 1 750 000 kronor, plats i sextondelsfinalen: 1 750 000 kronor).

Elfsborgs fortsatta Europaäventyr handlar nu om att spela in de pengar som fortfarande hägrar: Salzburg hemma och borta Standard Liége. En vinst ger 1 750 000 miljoner och ett kryss 880 000.

På söndag spelar laget mot Kristianstad i Svenska cupen. Den kan bli en väg till Europa även nästa säsong.

Svenska Cupen är språngbrädan ut i Europa nästa år, sade Elfsborgstränaren Klas Ingesson till TT inför torsdagens match.

Mer läsning

Annons