Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever vill ha ett Kramfors för ungdomar

En lång rad förslag och idéer om hur Kramfors ska bli en mer ungdomlig och attraktiv stad. Det har blivit resultatet av att ungdomar involverats i arbetet med kommunens översiktsplan.

Bowlingbana, galleria och ungdomscafé står högst på ungdomarnas önskelista. Det visade sig efter ett pilotprojekt på Ådalsbanan under våren för att involvera ungdomar till medborgardeltagande.

Initiativet slog väl ut och fick en fortsättning under höstterminen då eleverna i samhällprogrammets första årskurs fick möjlighet att medverka.

Eleverna arbetade sedan vidare gruppvis eller enskilt med att ta fram visioner för ett eget valt område.

Resultatet av elevernas ansträngningar har sammanställts i en skrift kallad "Kramfors nu och i framtiden". Där finns en hel del bra och konstruktiva förslag och idéer.

Linnea Nilsson och ett par klasskamrater valde området vid Kramforsån som sitt. Deras arbete utmynnade i en lång rad förslag där huvudlinjen är att där anlägga en stadspark.

Elevernas förhoppning är att åtminstone några av deras förslag kommer att genomföras. Blir det så är de övertygade om att fler ungdomar både kommer att synas ut på stan och lockas att bo kvar.

Vad tycker du? Skriv en kommentar och gör din röst hörd. Glöm inte att skriva in dina kontaktuppgifter (det är bara din signatur som publiceras på nätet).

Läs mer i tisdagens TÅ


STEN ENGBLOM
070-320 49 70


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67